Octy Winne

cropped-cropped-cropped-UNIFOOD-new-logo-jpeg-1.jpg

  ocet-jablkowy-225-ml-nowyocet-z-bialego-wina-225-ml-nowy ocet-balsamiczny-225-ml-2

 

 

 

 

 

Ocet Jabłkowy – powstaje w wyniku naturalnej fermentacji biologicznej wina jabłkowego. Nie jest tylko dodatkiem smakowym, ale także naturalnym lekiem. Polecany jako naturalny środek o korzystnym działaniu, głównie ze względu na dużą zawartość potasu, wapnia, fosforu i sodu. W occie jabłkowym jest około 20 najważniejszych substancji mineralnych i mikroelementów, a także kwasy: octowy, mlekowy i cytrynowy, cenne substancje balastowe, cały szereg fermentów i aminokwasów. Pektyna zawarta w occie jabłkowym, to substancja balastowa, poprawiająca procesy trawienia i pełniąca szereg pożytecznych funkcji w organizmie: obniża poziom cholesterolu we krwi, poprawia stan naczyń krwionośnych, zapobiega miażdżycy, nadciśnieniu itp. W wielu potrawach ocet jabłkowy używany jest jako dodatek do sałatek i dań mięsnych. Przyspiesza trawienie, pobudza wydzielanie soków żołądkowych i syntezę enzymów trawiennych, usuwa złogi i pomaga rozszczepiać tłuszcze, a w rezultacie przyczynia się do obniżenie wagi.

Ocet z Białego Wina – Ocet winny jest produktem otrzymanym przez naturalną biologiczną fermentację octową wina gronowego białego. Zawiera wartościowe składniki: witaminy, makro- i mikroelementy (potas, fosfor, magnez). Ocet stosowany do nadania właściwego smaku przyrządzanym potrawom. Biały ocet winny stanowi doskonały dodatek do sałatek, surówek i marynat. Poprawia również smak barszczu czerwonego, galaretek i potraw słodko-kwaśnych.

Ocet Balsamiczny – produkt otrzymany w wyniku naturalnej fermentacji z moszczu winogronowego, dojrzewający w dębowych beczkach.

Stosowany jako dodatek do sałat, marynowanych warzyw i mięs oraz dań z kuchni włoskiej.

Dostępna gramatura: 225 ml

Komentarze są wyłączone.