Smażony ryż Yang Zhou

Składniki

  • 200 g ryżu długoziarnistego (zważ przed ugotowaniem), ugotowanego i ostudzonego
  • 50 g smażonej pancetty, pokrojonej w kostkę
  • 50 g gotowanego kurczaka, pokrojonego w kostkę
  • 50 g mrożonej mieszanki warzywnej, np. groszek, marchewka i kukurydza1 łyżka stołowa oleju roślinnego

Mieszanka sosów

Przygotowanie

  1. Rozgrzać olej roślinny w woku na średnim ogniu.
  2. Mrożone warzywa smażyć, mieszając, razem z pancettą i kurczakiem przez kilka minut.
  3. Dodać ugotowany ryż, Sos Ostrygowy i Sos Sojowy Jasny. Smażyć, mieszając, przez 2 minuty, aby podgrzać ryż i rozprowadzić sos.

Wskazówki

Użycie ryżu na zimno, resztek ryżu lub ryżu z mikrofalówki zapobiegnie jego zlepianiu się.

Więcej infomacji o firmie Lee Kum Kee znajdziesz tutaj.