Klopsiki z kurczaka/wołowiny z Sosem Hoisin

Składniki

  • 200 g mielonego mięsa z kurczaka/wołowiny
  • 100 g drobno posiekanej cebuli
  • 20 g bułki tartej
  • 1 łyżeczka świeżo startego imbiru
  • 1 łyżka stołowa oleju roślinnego Olej do smażenia

Marynata


Przygotowanie

1. W niewielkim garnku podgrzać 1 łyżkę stołową oleju, dodać cebule i gotować na średnim ogniu, aż zmięknie. Lekko ostudzić, a następnie dodać mielone mięso z kurczaka z Sosem Hoisin, bułką tartą i imbirem. Dobrze wymieszać, a następnie uformować klopsiki i odstawić.

2. Podgrzać odpowiednią ilość oleju do głębokiego smażenia i ostrożnie umieścić w nim klopsiki. Gotować, aż będą złociste i chrupiące.

3. Podawać z dodatkiem Sosu Hoisin.

Więcej infomacji o firmie Lee Kum Kee znajdziesz tutaj.