Tomasz Królikowski szefem kuchni Lee Kum Kee

Tomasz pełen pozytywnej energii i chęci do działania od ponad 20 lat stale w profesjonalnej kuchni i od 6 dzieli się wiedzą z kucharzami i gotującymi z zamiłowania. Lubi dzielić się swoją wiedzą prowadząc warsztaty i eventy kulinarne dla dzieci i młodzieży. Zdobywał swoje doświadczenie na wyspach brytyjskich, gdzie pracował m.in. w Londyńskim City oraz w West End – Royal Society, Royal College of Surgeons, Mansion House oraz dla British Library – pełniąc funkcję szefa kuchni.

Od 2013 mieszka w Warszawie, gdzie działa lokalnie, podnosząc standardy gastronomii. Pomaga przy nowych projektach kulinarnych i prowadzi kuchnię w Telewizji Polskiej — program Pytanie na Śniadanie

Od zawsze zakochany w tradycyjnej kuchni, jak również uwielbia świeży orientalny styl.

Tomasz bardzo chętnie zainspiruje do działania, wykorzystując autentyczne sosy marki Lee Kum Kee podczas eventów kulinarnych z marką, jak również podzieli się przepisami z domowych zbiorów.