Klopsiki z kurczaka/wołowiny z Sosem Hoisin
Składniki
- 200 g mielonego mięsa z kurczaka/wołowiny
- 100 g drobno posiekanej cebuli
- 20 g bułki tartej
- 1 łyżeczka świeżo startego imbiru
- 1 łyżka stołowa oleju roślinnego Olej do smażenia
Marynata
- 4 łyżki stołowe Lee Kum Kee Sos Hoisin
Przygotowanie
1. W niewielkim garnku podgrzać 1 łyżkę stołową oleju, dodać cebule i gotować na średnim ogniu, aż zmięknie. Lekko ostudzić, a następnie dodać mielone mięso z kurczaka z Sosem Hoisin, bułką tartą i imbirem. Dobrze wymieszać, a następnie uformować klopsiki i odstawić.
2. Podgrzać odpowiednią ilość oleju do głębokiego smażenia i ostrożnie umieścić w nim klopsiki. Gotować, aż będą złociste i chrupiące.
3. Podawać z dodatkiem Sosu Hoisin.
Więcej infomacji o firmie Lee Kum Kee znajdziesz tutaj.