Kurczak z Sosem z Czarnej Fasoli z Czosnkiem

Składniki
- 300 g piersi z kurczaka, pokrojonej w kostkę (lub mielonki quorn w wersji wegetariańskiej)
- 1 łyżka stołowa oleju do smażenia
- 1 drobno posiekana szalotka
- 1 pokrojona w kostkę mała zielona papryka
- 1 pokrojona w kostkę mała czerwona lub żółta papryka
Marynata
- 1 łyżka stołowa Lee Kum Kee Sos Ostrygowy Panda (lub Lee Kum Kee Sos Ostrygowy Premium )
Mieszanka sosów
- 2 łyżki stołowe Lee Kum Kee Sos Z Czarnej Fasoli Z Czosnkiem
- 1 łyżeczka cukru
- 2 łyżki stołowej wody
Przygotowanie
1. Kurczaka zamarynować w Sosie Ostrygowym i odstawić.
2. Delikatnie podsmażyć szalotkę na średnim ogniu przez 2 minuty, dodać kurczaka i smażyć, mieszając, przez 5 minut.
3. Dodać papryki i mieszankę sosów, smażyć przez kolejne 3 minuty aż kurczak będzie ugotowany.
Więcej infomacji o firmie Lee Kum Kee znajdziesz tutaj.