Kurczak z Sosem z Czarnej Fasoli z Czosnkiem

Składniki

  • 300 g piersi z kurczaka, pokrojonej w kostkę (lub mielonki quorn w wersji wegetariańskiej)
  • 1 łyżka stołowa oleju do smażenia
  • 1 drobno posiekana szalotka
  • 1 pokrojona w kostkę mała zielona papryka
  • 1 pokrojona w kostkę mała czerwona lub żółta papryka

Marynata

Mieszanka sosów

Przygotowanie

1. Kurczaka zamarynować w Sosie Ostrygowym i odstawić. ​

2. Delikatnie podsmażyć szalotkę na średnim ogniu przez 2 minuty, dodać kurczaka i smażyć, mieszając, przez 5 minut.

3. Dodać papryki i mieszankę sosów, smażyć przez kolejne 3 minuty aż kurczak będzie ugotowany.

Więcej infomacji o firmie Lee Kum Kee znajdziesz tutaj.