Smażony ryż Yang Zhou

Składniki
- 200 g ryżu długoziarnistego (zważ przed ugotowaniem), ugotowanego i ostudzonego
- 50 g smażonej pancetty, pokrojonej w kostkę
- 50 g gotowanego kurczaka, pokrojonego w kostkę
- 50 g mrożonej mieszanki warzywnej, np. groszek, marchewka i kukurydza1 łyżka stołowa oleju roślinnego
Mieszanka sosów
- 2 łyżki stołowe Lee Kum Kee Sos Ostrygowy Panda (lub Lee Kum Kee Sos Ostrygowy Premium )
- 1 łyżeczka Lee Kum Kee Sos Sojowy Jasny Supreme
Przygotowanie
- Rozgrzać olej roślinny w woku na średnim ogniu.
- Mrożone warzywa smażyć, mieszając, razem z pancettą i kurczakiem przez kilka minut.
- Dodać ugotowany ryż, Sos Ostrygowy i Sos Sojowy Jasny. Smażyć, mieszając, przez 2 minuty, aby podgrzać ryż i rozprowadzić sos.
Wskazówki
Użycie ryżu na zimno, resztek ryżu lub ryżu z mikrofalówki zapobiegnie jego zlepianiu się.
Więcej infomacji o firmie Lee Kum Kee znajdziesz tutaj.