Wołowina z brokułami
Składniki
- 250 g chudego steku z polędwicy wołowej, pokrojonego w cienkie plastry
- 150 g różyczek brokuła i marchwi pokrojonej w plastry
- 1 łyżka stołowa oleju do smażenia
Marynata
- 1 łyżka stołowa Lee Kum Kee Sos Ostrygowy Panda (lub Lee Kum Kee Sos Ostrygowy Premium)
Przygotowanie
- Wołowinę zamarynować w Sosie Ostrygowym i odstawić.
- Brokuły i marchew blanszować przez 2 minut, a następnie odcedzić.
- Wołowinę smażyć na oleju, mieszając, na średnim ogniu przez 1-2 minuty.
- Dodać warzywa i resztę sosu, gotować przez jeszcze 2 minuty lub do ugotowania (w razie potrzeby dodać kilka łyżek stołowych wody, aby uzyskać większą ilość sosu).
Więcej infomacji o firmie Lee Kum Kee znajdziesz tutaj.