Makaron z kurczakiem na zimno
Składniki
- 350 g udek z kurczaka
- 200 g świeżego makaronu jajecznego
- ½ ogórka pokrojonego w cienkie paski
- 1 duża marchew, obrana i pokrojona w cienkie paski
- 50 g kasztanów jadalnych z puszki w wodzie, pokrojonych w plastry (opcjonalnie)
Marynata
- 2 łyżki stołowe Lee Kum Kee Sos Ostrygowy Panda (lub Lee Kum Kee Sos Ostrygowy Premium )
- 2 łyżki stołowe Lee Kum Kee Sos Sojowy Słodki
Przygotowanie
- Udka z kurczaka marynować w marynacie przez 30 minut.
- Piec na grillu lub smażyć na patelni przez 15-20 minut, do całkowitego ugotowania, a następnie pokroić w paski lub w kostkę. Odstawić.
- Wymieszać pozostałe składniki z sosem.
- Podawać z udkami z kurczaka.
Wskazówki
Aby danie było bardziej orzeźwiające możesz użyć zimnego makaronu. Jest to najpopularniejsze letnie danie w Chinach.
Więcej infomacji o firmie Lee Kum Kee znajdziesz tutaj.