Makaron z kurczakiem na zimno

Składniki

  • 350 g udek z kurczaka
  • 200 g świeżego makaronu jajecznego
  • ½ ogórka pokrojonego w cienkie paski
  • 1 duża marchew, obrana i pokrojona w cienkie paski
  • 50 g kasztanów jadalnych z puszki w wodzie, pokrojonych w plastry (opcjonalnie)

Marynata

Przygotowanie

  1. Udka z kurczaka marynować w marynacie przez 30 minut.
  2. Piec na grillu lub smażyć na patelni przez 15-20 minut, do całkowitego ugotowania, a następnie pokroić w paski lub w kostkę. Odstawić.
  3. Wymieszać pozostałe składniki z sosem.
  4. Podawać z udkami z kurczaka.

Wskazówki

Aby danie było bardziej orzeźwiające możesz użyć zimnego makaronu. Jest to najpopularniejsze letnie danie w Chinach.

Więcej infomacji o firmie Lee Kum Kee znajdziesz tutaj.