Makaron smażony po kantońsku
Składniki
- 200 g ugotowanego makaronu
- 175 g chudego steku z polędwicy wołowej, pokrojonego w cienkie plastry
- 150 g mieszanki warzywnej
- 2 łyżki stołowe Lee Kum Kee Sos Sojowy Jasny Supreme , Lee Kum Kee Sos Ostrygowy Panda (lub Lee Kum Kee Sos Ostrygowy Premium )
- 2 łyżki stołowe Lee Kum Kee Sos Sojowy Jasny Supreme
Przygotowanie
- Wołowinę smażyć, mieszając, na średnio rozgrzanym oleju przez 5 minut lub do ugotowania. W celu uzyskania najlepszego rezultatu marynować wcześniej w 1 łyżce stołowej Sosu Ostrygowego przez I0 minut.
- Do woka dodać mieszankę warzyw i ugotowany makaron z sosem sojowym jasnym i smażyć, mieszając, przez kolejne 5 minut lub do całkowitego podgrzania.
Więcej infomacji o firmie Lee Kum Kee znajdziesz tutaj.